GGD

Seksuele gezondheid

Heb je een vraag over seksueel overdraagbare aandoeningen, anticonceptie, veilig vrijen, hepatitis B-vaccinatie  of risico’s tijdens seks? Woon je in Noord- of Midden-Limburg? Maak dan een afspraak. Onze medewerkers helpen je graag. Dit kan door middel van (telefonisch) gesprek, onderzoek, advies, of het doorverwijzen naar een specialist. Net wat in jouw situatie nodig is.

Maak hier een online afspraak

Let op: aangepaste dienstverlening in verband met coronavirus

Wij, het Centrum Seksuele gezondheid, hebben voorlopig onze dienstverlening aangepast in verband met het coronavirus. Voor u en onze veiligheid zijn wij genoodzaakt om de contacten op onze poli zoveel mogelijk te beperken en/of in te korten  Dit betekent dat u, bij de volgende (milde) klachten geen afspraak kunt maken:
 • neusverkoudheid
 • hoesten
 • keelpijn
 • koorts.

U kunt weer bij ons terecht met soa gerelateerde klachten, zodra u 24 uur geen gezondheidsklachten meer heeft. U kunt wel bellen voor een afspraak bij ernstige klachten die wijzen op een soa, na seksueel geweld en wanneer u gewaarschuwd bent voor een soa. Tijdens een telefonisch consult met onze doktersassistenten of verpleegkundige wordt een inschatting gemaakt of er wel of geen consult op de poli volgt. Dit geldt ook voor cliënten die PrEP gebruiken! Wij vragen hiervoor uw begrip.

Lees ook de aanvullende informatie op de website van SOA AIDS Nederland.

Afspraak maken alleen telefonisch mogelijk

Op dit moment kunnen er geen online-afspraken gemaakt worden. Je kunt alleen telefonisch een afspraak maken.

Bel 088 - 119 12 00 en kies keuze 4 (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.30 uur).

Let op: vrijdag 11, 18 en 25 september is het niet mogelijk een telefonische afspraak te maken voor een consult of vragen te stellen met betrekking tot uw seksuele gezondheid.Wij helpen u deze weken graag op maandag t/m donderdag van 9.00 - 12.30 uur.

Jongeren tot en met 24 jaar

Hoe gebruik ik de pil? Hoe kom ik uit de kast? Hoe doe ik een condoom om? Hoe kan ik voorkomen dat ik een soa krijg? of... Help, ik verlies mijn erectie tijdens de seks! Ik ben bang om zwanger te worden! Ik kom te snel klaar! Ik heb pijn bij het vrijen!

Jongeren met vragen over seksualiteit kunnen voor informatie, begeleiding en behandeling terecht bij de GGD. Ook als je een vraag hebt over onbedoelde zwangerschap, hepatitis B-vaccinatie, anticonceptie of de morning-afterpil. De GGD kan recepten voorschrijven voor alle vormen van anticonceptie en voor de morning-afterpil.

Avondspreekuur

Jongeren met vragen over seksualiteit en soa’s kunnen ook telefonisch een afspraak maken voor ons avondspreekuur. Op onze locatie Venlo is op donderdag 2 april van 17.00 tot 19.00 uur een spreekuur. Meerdere data volgen.

Op onze locatie Roermond is op de volgende data op dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur een spreekuur:

 • 27 augustus
 • 24 september
 • 22 oktober
 • 19 november
 • 17 december

 

Thermometer Seksuele Gezondheid Jongeren

De Thermometer laat cijfers en trends zien in seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) en seksualiteitsvragen van bezoekers van het Centrum voor Seksuele Gezondheid Limburg (CSG Limburg) van
GGD Limburg-Noord en GGD Zuid Limburg.

Inloopspreekuren

Sekswerkers

Ontvang je geld in ruil voor seks? Dan kun je bij ons zonder afspraak terecht voor een soa- en hiv-test, hepatitis B-vaccinatie en alle vragen over seks. 

Op onze locatie Roermond is iedere eerste maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur.

Het betreft de volgende maandagen in 2020:

 • 6 januari
 • 3 februari
 • 2 maart
 • (geen inloopspreekuur in april, mei en juni)
 • 6 juli
 • 3 augustus
 • 7 september
 • 5 oktober
 • 2 november
 • 7 december

Kom op tijd, want we behandelen je op volgorde van binnenkomst. 

Animatiefilmpje hepatitis B (Nederlandse versie)
Animatiefilmpje hepatitis B (Engelse versie)

Voorkom een soa bij je partner
Blijkt uit het onderzoek dat je een soa hebt, waarschuw dan je partner(s) waarmee je onveilige seks hebt gehad. Zo kun je voorkomen dat er nog meer mensen besmet raken. Je sekspartner(s) kunnen op tijd worden behandeld. Vindt je dit moeilijk? Vraag de verpleegkundige van de GGD of deze uw partner(s) informeert.

De GGD waarschuwt onder andere via partnerwaarschuwing.nl
voorkom hiv

PEP en PrEP zijn medicijnen (hiv-remmers) die voorkomen dat je hiv krijgt.

PEP (Post Expositie Profylaxe)

PEP neem je kort nádat je onveilige seks hebt gehad met risico op hiv. PEP bestaat uit een behandeling van vier weken met hiv-remmers. Het isbelangrijk dat je snel begint: binnen 72 uur nadat je onveilige sekshebt gehad. Denk je dat je in aanmerking komtvoor PEP? Neem snel telefonisch contact met ons op. Buitenkantoortijden en in het weekend kunt je terecht bij de spoedeisende hulpvan het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

PrEP (Pre Expositie Profylaxe)

PrEP is een middel dat voorkomt dat je hiv krijgt. Je gebruikt het voordat je onveilige seks hebt. Ben jij man en heb je (ook) seks met mannen? Lees dan hier meer over PrEP