GGD

Een Soa-test?

Ben je onder de 25 jaar, woon je in Noord- of Midden-Limburg en wil je een soa-test? Maak een afspraak voor een gratis test. Ouder dan 25 jaar? Dan kan het zijn dat we je naar de huisarts verwijzen.

Twijfel je of je een soa kunt hebben? Doe de soa-check. Zo weet je of je naar de GGD of je huisarts moet voor een soa-test. Je kunt ook een soa-thuistest doen. Je hoeft dan niet naar de GGD of huisarts. Op soaaids.nl vind je betrouwbare thuistests.

Een afspraak maken?

Bel 088 - 119 1200 en kies keuze 4 (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.30 uur) of plan hier online je afspraak.

 

Hoe werkt een soa-test?

Een arts of verpleegkundige stelt vragen over jouw situatie. Bijvoorbeeld of je klachten hebt en waarom je een test laat doenBij mannen wordt urine gebruikt voor het soa-onderzoek. Vrouwen krijgen of maken zelf een uitstrijkje. Soms is er een lichamelijk onderzoek nodig en/of nemen we bloed af. De uitslag krijgt u meestal binnen 1 week telefonisch, per sms of via e-mail.

Is er een behandeling nodig? Dan krijg je een afspraak op de GGD, meestal voor een antibioticakuur. Op soaaids.nl lees je meer over de behandeling per soa.

Ben je een man en heb je seks met mannen? Laat je dan regelmatig onderzoeken op soa´s en hiv.

Laat je ook gratis vaccineren tegen hepatitis B.

Wat kost een soa-test?

Ben je onder de 25 jaar? Dan is de test gratis. Ben je ouder? Dan kan het zijn dat we je naar je huisarts verwijzen. Een soa-test bij je huisarts kan geld kosten. Op soaaids.nl lees je meer over wat een soa-test kost.

Wanneer en waar kan ik terecht?

Wij houden spreekuur op de vestigingen in Blerick, Weert en Roermond. 

Als seks je werk is

Werk je in de prostitutie? Laat je dan regelmatig op soa’s en hiv onderzoeken en je gratis vaccineren tegen hepatitis B.

Meer informatie over seks, soa en hiv.

Als je een man bent en seks hebt met mannen
een soa? waarschuw anderen

Blijkt uit het onderzoek dat je een soa heeft, waarschuw dan je partner(s) waarmee je onveilige seks hebt gehad. Zo kun je voorkomen dat er nog meer mensen besmet raken. Je sekspartner(s) kunnen op tijd worden behandeld. Vindt je dit moeilijk? Vraag de verpleegkundige van de GGD of deze je partner(s) informeert.

De GGD waarschuwt onder andere via partnerwaarschuwing.nl

Op soaaids.nl lees je meer over hoe en wie je kunt waarschuwen voor een soa.