GGD
Nieuws
Geplaatst op: 03-06-2021 om 14:53 uur
Laatst gewijzigd op: 17-06-2021 om 08:53 uur

Update: Coronavaccinatie in gele boekje

17-06-2021

Momenteel kunnen wij door een probleem met de levering geen gele boekjes meer verkopen. Wij schrijven wel nog vaccinaties bij in het gele boekje, maar op dit moment dien je dus zelf je boekje mee te nemen.

Het is helaas ook niet duidelijk wanneer wij een nieuwe levering gele boekjes kunnen verwachten. Wij houden u via onze website en social media op de hoogte. Excuses voor het ongemak! 

——————————————————————————————————————————————————————————

GGD Limburg-Noord registreert de coronavaccinaties in het gele boekje. Dit betekent dat mensen die zich bij ons laten vaccineren, hun coronavaccinatie kunnen laten bijschrijven.

Er zijn op dit moment geen internationale afspraken over het gele boekje. Wel kan het voor uw eigen administratie handig zijn uw coronavaccinatie in het gele boekje toe te voegen.

Geen aantekening ontvangen?

Moet u nog voor uw tweede vaccinatie naar een locatie van GGD Limburg-Noord? Dan wordt ook de eerste aantekening op die locatie geregeld.

Inwoners van de regio Limburg-Noord die door de GGD zijn gevaccineerd en nog geen aantekening hebben ontvangen en dit alsnog willen, kunnen dit alsnog laten registreren in hun gele boekje. Dit kan op de volgende locaties:

•    Blerick; Drie Decembersingel 50, 5921 AC
•    Roermond; Oranjelaan 21, 6042 BA

Beide locaties hebben van maandag t/m donderdag van 13:30 tot 16:30 uur en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur een vrije inloop. Hier geldt dat het eigen gele boekje moet worden meegenomen. Neem hiervoor uw registratiekaart van de vaccinatie mee en uw legitimatiebewijs. Bent u door de huisarts of een andere prikkende partij gevaccineerd, dan kunnen wij geen aantekening maken. Wij tekenen uitsluitend GGD-vaccinaties af.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Op dit moment bestaat er in Nederland geen officieel vaccinatiebewijs voor corona. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitale Corona Certificaat (DCC) dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.