GGD
Nieuws
Geplaatst op: 03-06-2021 om 15:18 uur
Laatst gewijzigd op: 03-06-2021 om 15:36 uur

Vaccinatiebereidheid is hoog onder inwoners Limburg-noord

03-06-2021
Nederland is al een tijd in de ban van het coronavirus. De overheid roept ons via een reeks van maatregelen op om ons daar aan te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat de reeks onderzoeken dat GGD Limburg-Noord, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

Uitkomsten regionaal onderzoek ronde 12

Tussen 5 en 9 mei 2021 heeft de twaalfde meting van dit landelijk onderzoek plaatsgevonden. Ruim 900 deelnemers uit regio Limburg-Noord hebben hierbij een vragenlijst ingevuld. Van een aantal metingen zijn de resultaten verwerkt in regionale factsheets die te vinden zijn op ons kennisplein.

Belangrijke onderwerpen in deze ronde zijn draagvlak en vertrouwen in de overheid, zelftesten en vaccinatiebereidheid. Hoe groot is het draagvlak en vertrouwen in Limburg-Noord? Laten inwoners zich vaccineren of zijn ze er bereid toe? En gebruikt men de zelftest en hoe vaak? Terugkerende thema’s zijn welzijn, naleven van maatregels en het draagvlak als de maatregels nog 6 maanden zouden duren.

Meer informatie over het landelijk onderzoek naar gedrag en welbevinden in tijden van corona: zie de website van het RIVM.

Resultaten

Regionale Factsheets met de resultaten van ronde 1, 3, 5, 6, 8, 10 en 12
Landelijke resultaten ronde 1 t/m 12