GGD
Nieuws
Geplaatst op: 17-11-2021 om 16:23 uur
Laatst gewijzigd op: 17-11-2021 om 17:04 uur

GGD Limburg-Noord geschokt door geweld tegen medewerker

17 november 2021

Vandaag is in de GGD-teststraat in Roermond een beveiliger mishandeld door een bezoeker. De medewerker is onderzocht en behandeld door ambulancepersoneel. Het gaat inmiddels naar omstandigheden goed met hem. Na dit incident is de beveiliging van de teststraten opgeschroefd. Jac Rooijmans, directeur Publieke Gezondheid van GGD Limburg-Noord, is geschokt: “Uiteraard gaat ons dit niet in de koude kleren zitten. We werken als GGD keihard aan de bestrijding van corona. Al onze medewerkers zetten zich met hart en ziel hiervoor in. Dit incident komt enorm hard aan”.

Veiligheid staat voorop

Rooijmans: “Er is aangifte gedaan. Het is nu een zaak voor de politie en die laten we haar werk doen. Wat ons te doen staat is onze medewerkers die aanwezig waren op de teststraat, zo goed mogelijk opvangen. Voor hen en alle andere collega’s die zich iedere dag weer inzetten voor testen en vaccineren is het een voorwaarde dat ze hun belangrijke werk veilig kunnen uitvoeren. Daar gaat onze aandacht nu vooral naar uit.”

Verbale agressie

De agressie beperkt zich helaas niet alleen tot testlocaties van de GGD. Ook bij telefonisch contact lopen de emoties soms hoog op. "Voor de collega’s die dat meemaken is dat uitermate lastig en soms beangstigend", zegt Rooijmans. "Het zijn heftige situaties waar ze mee te maken krijgen. In de nazorg spannen we ons in om onze collega's zo goed mogelijk te helpen. Gelukkig is het overgrote deel van de mensen die bellen of onze test- of vaccinatielocaties bezoeken wel heel erg netjes en geduldig. Maar het kan en mag niet zo zijn dat onze medewerkers – die hun werk doen voor de gezondheid van ons allemaal – te maken krijgen met agressie en geweld.”