GGD
Geplaatst op: 03-01-2019 om 10:45 uur
Laatst gewijzigd op: 31-08-2020 om 11:51 uur

gezond leven? check het even!

Binnenkort start de jeugdgezondheidszorg (JGZ) met de gezondheidscheck in verschillende klassen en scholen. De check gaat over gezondheid en jouw dagelijks leven: op school, thuis en in je vrije tijd. Uitnodiging ontvangen? Klik op onderstaande button en log in met je eigen unieke inlogcode.

Ga naar de gezondheidscheck

Hoe werkt de gezondheidscheck?
 • Voorafgaand aan de gezondheidscheck ontvangen jongeren en ouders thuis informatie. De jongere bepaalt zelf of hij/zij meedoet aan het onderzoek. Ouders en mentor kunnen ook eventuele vragen/zorgen kenbaar maken, maar moeten dit wel eerst bespreken met de jongere.
 • Vervolgens wordt klassikaal de introductiefilm over de gezondheidscheck bekeken.

 • Na het bekijken van de introductiefilm starten jongeren met de gezondheidscheck.

  - Dit doen ze door in te loggen met hun persoonlijke inlogcode.
  - Gezondheidsthema’s die aan bod komen zijn: gezondheid, gevoel, relaties, alcohol, drugs, gamen, seksuele ontwikkeling en lichaam.
  - De gezondheidscheck duurt gemiddeld 12 minuten.

Bekijk hier de vragenlijst gezondheidscheck (pdf)

 • Jongeren kunnen aangeven over welke onderwerpen ze vragen hebben en of ze hier online of via een jeugdarts/jeugdverpleegkundige informatie over willen ontvangen.

 • Wanneer de gezondheidscheck is afgerond komen jongeren automatisch op een website met informatie en advies op maat (gebaseerd op hun antwoorden).

 • Een samenvatting van de gezondheidscheck van iedere jongere wordt automatisch gekoppeld aan het kinddossier van de GGD.

 • Tot slot kan* er een persoonlijk gesprek met een jeugdarts/jeugdverpleegkundige volgen. Dit kan als jongeren hierom vragen, ouders/mentor signalen hebben gegeven of als de gezondheidscheck daar aanleiding toe geeft.

*) Leerlingen van het VMBO-B en VMBO-K krijgen standaard een persoonlijk gesprek met de verpleegkundige.

 

Instructievideo

 

Voor scholieren vmbo-t/ havo/ vwo:

 

Voor scholieren vmbo-b/ vmbo-k: