GGD
Geplaatst op: 03-01-2019 om 10:45 uur
Laatst gewijzigd op: 30-12-2020 om 10:42 uur

gezond leven? check het even!

Binnenkort start de jeugdgezondheidszorg (JGZ) met de gezondheidscheck in verschillende klassen en scholen. De check gaat over gezondheid en jouw dagelijks leven: op school, thuis en in je vrije tijd. Uitnodiging ontvangen? Klik op onderstaande afbeelding of hier zodat je kunt inloggen voor de gezondheidscheck.

 

Ga naar de gezondheidscheck

Hoe werkt de gezondheidscheck?
  • Voorafgaand aan de gezondheidscheck ontvangen jongeren en ouders thuis informatie. De jongere bepaalt zelf of hij/zij meedoet aan het onderzoek. Ouders en mentor kunnen ook eventuele vragen/zorgen kenbaar maken, maar moeten dit wel eerst bespreken met de jongere.
  • Vervolgens wordt klassikaal de introductiefilmpjes over de gezondheidscheck bekeken.

  • Na het bekijken van de introductiefilmpjes starten jongeren met de gezondheidscheck.

Dit doen ze door in te loggen met hun persoonlijke inlogcode.

Gezondheidsthema’s die aan bod komen zijn: gezondheid, gevoel, relaties, alcohol, drugs, gamen, seksuele ontwikkeling en lichaam.

De gezondheidscheck duurt gemiddeld 20 minuten.


Bekijk hier de vragenlijst gezondheidscheck (PDF)

  • Jongeren kunnen aangeven over welke onderwerpen ze vragen hebben en of ze hier online of via een jeugdarts/jeugdverpleegkundige informatie over willen ontvangen.

  • Wanneer de gezondheidscheck is afgerond komen jongeren automatisch op een website met informatie en advies op maat (gebaseerd op hun antwoorden).

  • Een samenvatting van de gezondheidscheck van iedere jongere wordt automatisch gekoppeld aan het kinddossier van de GGD.

  • Tot slot kan er een persoonlijk gesprek met een jeugdarts/jeugdverpleegkundige volgen. Dit kan als jongeren hierom vragen, ouders/mentor signalen hebben gegeven of als de gezondheidscheck daar aanleiding toe geeft.

 

Instructievideo

Filmpje 1:

 

Filmpje 2:

 

! Let op: Nu de meeste corona maatregelen niet meer nodig zijn veranderd er ook wat voor de gezondheidscheck. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan nodigen wij je uit op jouw school (dus niet zoals in het filmpje wordt verteld op onze GGD locatie).