Gezond Leven

Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ziektes en infecties. Ook zorgt een gezonde leefomgeving ervoor dat jij lekkerder in je vel zit.

Wij zetten ons in om een gezond leven en gezonde leefomgeving te stimuleren. Dit kunnen we niet alleen. Hiervoor werken we samen met gemeenten en partners.

Mens houdt klavertje vier vast tussen wijsvinger en duim

Meer informatie:

Hoe gezond zijn de inwoners van Noord- en Midden-Limburg? Om antwoord op deze vraag te geven, onderzoekt onze GGD de gezondheidssituatie van de inwoners van onze regio. Dit doen we via vragenlijsten, panelonderzoeken en gegevens van de jeugdgezondheidszorg. De gemeenten gebruiken de cijfers voor het opstellen van gezondheidsbeleid en voor het uitvoeren van activiteiten.

Bekijk de cijfers op:  Kennisplein

Naar de informatiepagina Positieve Gezondheid

GGD Limburg-Noord steunt landelijke en regionale campagnes en programma’s die de gezondheid van onze inwoners stimuleren.

De GGD (afdeling Gezondheidsbevordering) adviseert, in samenwerking met partners, gemeenten over gezondheidsbeleid. Denk aan thema's als roken, alcohol, gewicht, depressiepreventie, positieve gezondheid, gezondheidsverschillen en een gezonde leefomgeving.

Meer informatie