Coronatest

De laatste corona-adviezen, zoals (zelf-)testen en het isolatieadvies, zijn vervallen. Het kabinet heeft dat besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT) en het Maatschappelijk Impact Team (MIT). Dit is mogelijk omdat de afweer in Nederland intussen hoog is en weinig mensen ernstig ziek worden van de huidige virusvarianten. Wel is het belangrijk je gezonde verstand te gebruiken bij griep of verkoudheidsklachten. Ga voor meer informatie naar: Laatste specifieke corona-adviezen vervallen, maar gebruik je gezonde verstand bij luchtwegklachten | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Let op: onze GGD testlocatie in Venlo was open tot en met vrijdag 17 maart. Wij zijn gestopt als GGD met het afnemen van corona testen. Meer weten? GGD'en stoppen met testen op corona.

Vragen en antwoorden stoppen met testen

Ja, op coronatest.nl blijft het mogelijk om alle uitslagen uit het verleden terug te zien.

Nee, het doen van een zelftest is niet meer nodig. Dit mag natuurlijk nog wel. Als je klachten hebt zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus dan is het advies om thuis te blijven wanneer je ziek bent. Overleg bij lichte klachten met jouw werkgever of je thuis kunt werken. En vermijd bij klachten lichamelijk contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een ontsteking van de keel of longen. Als lichamelijk contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg), draag dan een mondneusmasker.

Na 17 maart 2023 gaan commerciële partijen de taak uitvoeren om testen af te nemen voor een herstelbewijs. Je kunt daar terecht voor een herstelbewijs.

Met het sluiten van de GGD-testlocaties is het niet meer mogelijk je bij de GGD te laten testen met een NAAT-test. In sommige gevallen kan jouw arts nog wel een NAAT-test adviseren. Jouw arts zal deze dan zelf bij jou uitvoeren. Daarnaast staat het je altijd vrij om een zelftest te doen als jij je zorgen maakt.

Animatie van man met schild en zwaar en infectieziekte