Op Reis

Ga je binnenkort naar het buitenland voor vakantie, familiebezoek of werk? Het is belangrijk je goed voor te bereiden. Zo blijf je gezond tijdens de reis en kom je gezond weer terug.

  Speelgoedauto rijdt over landkaart europa
  Meer informatie:

  Een goede voorbereiding is het halve werk! Zeker wanneer je op reis gaat. Wil je meer weten over wat je het beste kunt doen om voor, tijdens of na je reis gezond te blijven? Kom dan langs op ons reizigersspreekuur.

  • We geven advies over de risico’s op reis;
  • We maken samen een vaccinatieplan;
  • We geven de benodigde vaccinaties.

  Kom langs! Meer informatie over het reizigersspreekuur en het maken van een afspraak.

  Selecteer het land waar je naar toe gaat voor tips en advies:

  GGDreisvaccinaties.nl 

  Tijdens je werk wil je graag gezond blijven. Soms loop je toch risico om een infectieziekte op te lopen. Een vaccinatie kan je beschermen. Ook voor beroepsvaccinaties ben je bij onze GGD van harte welkom voor advies en voor je vaccinaties.

  GGD beroepsvaccinatie

  Wil je graag een afspraak maken voor een vaccinatie? Plan een afspraak in op onze locatie in Roermond of Blerick.

  Het is ook mogelijk via ons Klantencontactcentrum een afspraak in te plannen. Bel 088 - 119 12 00; kies optie 2 voor reizigersafspraken en optie 3 voor vaccinaties beroepsgroepen.

  Ben je een bijzondere reiziger?

  Ja, indien je:

  • afweer onderdrukkende medicijnen gebruikt;
  • recent behandeld bent voor kanker;
  • een orgaan- of beenmergtransplantatie onderging;
  • een aandoening van het afweersysteem of een Hiv-infectie hebt;
  • geen of onvoldoende miltfunctie hebt;
  • een chronische aandoening van lever of nieren hebt.

  Neem in één van bovenstaande gevallen contact met ons op via [email protected]. Dan kunnen wij een passende afspraak maken.

  Benieuwd naar de prijzen van een reisadvies op maat of kosten van een vaccinatie? En of een vergoeding door jouw zorgverzekeraar mogelijk is? Bekijk de tarieven op:

  GGDreisvaccinaties.nl

  Kijk voor meer informatie over ons reisadvies op maat en vaccinaties op de website van GGD Reisvaccinaties. Volg ‘GGD reist mee’ via Twitter, Facebook en Instagram of download de app 'GGD reist mee' in de Playstore of de Appstore.

   

  Bij het behandelen van kinderen tot 16 jaar, waarbij de ouder of verzorger niet aanwezig is, hebben wij schriftelijk toestemming nodig van de ouders (of voogden).

  Een voorbeeld van een behandeling is het krijgen van een inenting. Wij vragen u daarom een toestemmingsverklaring voor behandeling minderjarigen  in te vullen.