Op het consultatiebureau

Op het consultatiebureau kun je de medewerkers van onze jeugdgezondheidszorg alles vragen over de groei, ontwikkeling of opvoeding van je kind. Wij zijn daar waar jij ons nodig hebt.

Als je kind ongeveer vier weken oud is, heb je voor het eerst een afspraak met de jeugdarts op het consultatiebureau. Samen met jou houden we de groei en ontwikkeling van je kind (0-4 jaar) in de gaten.  We volgen de motoriek, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de spraak- en taalontwikkeling. Alle informatie houden we bij in het gezondheidsdossier van je kind. Dit kun je zien via het ouderportaal.

Naar het ouderportaal

Op het consultatiebureau wordt jouw kind gemeten en gewogen. We volgen samen de groei en ontwikkeling. Heb je vragen of zorgen? Bespreek dit dan met ons.

Ook krijgt je kind inentingen (vaccinaties) tegen een aantal ziektes. Deze vaccinaties worden gratis aangeboden vanuit het Rijksvaccinatieprogramma.

Informatievideo’s

  • Ogentest
  • Gezondheidsonderzoek
  • Logopedie

De jeugdarts of jeugdverpleegkundige overlegt iedere keer na een afspraak wanneer de volgende afspraak zal zijn en met wie. Dit kan fysiek op het consultatiebureau, maar ook via een telefonisch consult of via beeldbellen.

Heb je een vraag buiten de afspraak om? Of wil je zelf een afspraak inplannen?

Dat kan via het ouderportaal. Hier kun je ook zelf groeigegevens inzien en informatiefolders vinden.

Naar het ouderportaal

Op een aantal locaties kun je terecht voor een vrij inloopspreekuur. Dit is een moment om jouw kindje te wegen/meten of een korte vraag aan onze verpleegkundige te stellen.

Vrije inloopspreekuren

Consultatiebureau Dag Tijdstip
Venray Ma
Do
11.00-11.45
13.15-14.00
Horst Ma
Do
09.00-10.00
13.00-14.00
Blerick Di 11.00-12.00
Echt Di 12.00-13.00
Maasbracht Do 13.00-14.00
Weert Di 13.00-14.00
Nederweert Do 09.00-09.30
     

Let op: enkele inloopspreekuren zijn komen te vervallen. Zo is er geen inloopspreekuur:

  • in Weert op dinsdag 26 september.
  • in Venray op donderdag 12 oktober.

Pilot: planbaar meet-/weegspreekuur
Let op! Op een aantal van onze locaties is op dit moment geen mogelijkheid tot een vrij inloopspreekuur. Wij zijn per juni 2022 op deze locaties met een proef gestart waarin het voor ouders en/of verzorgers mogelijk is om zelf via ons ouderportaal een inloopafspraak te plannen. Dit om jouw kindje te wegen/meten of een korte vraag aan onze verpleegkundige te stellen. Je kunt hier zien hoe je een afspraak zelf kunt inplannen. 

Naar het ouderportaal

Baarlo Reuver
Bergen St. Odiliënberg
Maasbree Venlo (Craneveld)
Meijel Roermond (vanaf 16-8)
Gennep (vanaf 1-8) Tegelen (vanaf 1-8)
Heythuysen (vanaf 1-8)  
zusje en baby op bed