Zwanger en kinderwens

Heb je een kinderwens? Of ben je zwanger? Dan kun je terecht bij onze jeugdgezondheidszorg van GGD Limburg-Noord. Een goede voorbereiding vergroot de kans op een gezonde zwangerschap en een goede start voor jullie kind.

blote buik zwangere dame met knuffel

Denken jullie erover om kinderen te krijgen? Dan kunnen jullie al voor de zwangerschap veel doen om ervoor te zorgen dat je toekomstige kind een gezonde start krijgt.

Of je nu man of vrouw bent, een goede voorbereiding helpt bij de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten.

Ga voor tips en vragen ter voorbereiding van de zwangerschap naar de website van het Nederlands Jeugdinstituut: www.nji.nl/ouders.

De zwangerschapstest is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode waarin jij je voorbereidt op de komst van je baby. Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je soms onzeker voelen. Het zou ook kunnen zijn dat je zwangerschap niet gewenst is. Er komt ineens heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner.

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Of neem contact op met onze jeugdgezondheidszorg.

Als je zwanger bent kun je gratis een vaccinatie tegen kinkhoest halen op onze consultatiebureaus. Deze vaccinatie tegen kinkhoest noemen we ook wel de 22-wekenprik. Deze prik zorgt ervoor dat baby’s meteen vanaf de geboorte beschermd zijn. Kijk op de website www.ggdlimburgnoord.nl/22wekenprik voor meer informatie.

Als je zwanger bent kun je gratis een griepprik komen halen op onze locaties. De griepprik is alleen beschikbaar in het griepseizoen tussen 15 oktober en 1 maart. Deze prik zorgt ervoor dat baby’s meteen vanaf de geboorte beschermd zijn. Kijk op de website www.ggdlimburgnoord.nl/22wekenprik voor meer informatie.

Op zoek naar opvoedadviezen waarop je kunt vertrouwen? Neem dan contact op met de jeugdgezondheidszorg.

Ook voor online advies zit je hier goed!  Daarnaast vind je op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (www.nji.nl/ouders) betrouwbare informatie die gemaakt is door deskundigen.