Gezonde school

Een gezonde leerling presteert beter. Net als een gezonde, fitte leerkracht. De Gezonde School aanpak helpt scholen bij het structureel werken aan gezondheid op school. Heeft jouw school advies en ondersteuning nodig om te werken aan gezondheid op school? De Gezonde School-adviseurs helpen graag!

De werkwijze Gezonde School gaat uit van wat jullie school al doet en bouwt hierop verder. Ook stelt de GGD een schoolgezondheidsprofiel op. Op basis van dit profiel kan je als school gericht kiezen om meer aandacht te geven aan een bepaald gezondheidsthema. Onze gezonde school adviseur kan jullie team hierbij helpen.

Meer informatie: gezondeschool.nl

Om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl op school is een goede keuze voor een gezondheidsthema belangrijk. Je kunt kiezen voor een of meerdere thema’s.

De thema’s waar een school mee aan de slag kan gaan zijn:

  • Voeding
  • Sport en bewegen
  • Welbevinden
  • Roken, alcohol en drugspreventie
  • Relaties en seksualiteit
  • Mediawijsheid

De Gezonde School-adviseurs van de GGD adviseren en begeleiden scholen bij elke stap van de Gezonde School-aanpak..

Onze adviseur bekijkt wat er op school al gebeurt rondom gezondheid en wat aansluit bij de wensen en behoeften op school.

We ondersteunen bij grote en kleine vragen. Denk aan het maken van keuzes als het gaat om lesprogramma’s of activiteiten, het opstellen van beleid en de aanvraag van een Gezonde School-vignet.

Veel scholen besteden al aandacht aan gezondheid. Jouw school ook. Vaak meer dan je denkt. Benieuwd naar hoe gezond jouw school al is?

‘Check: Hoe gezond is jouw school?’

Basisonderwijs

Voortgezet onderwijs

Remote video URL