Seksuele vorming

Docenten hebben een belangrijke rol in de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Een goede seksuele vorming helpt kinderen en jongeren bij het aangaan van vriendschappen, het ontdekken van gevoelens, het aangeven van wensen en grenzen en het maken van keuzes op seksueel gebied.

Het Centrum Seksuele Gezondheid Limburg-Noord ondersteunt professionals bij het geven van seksuele vorming aan kinderen en jongeren. Je kunt bij ons terecht voor:

Trainingen voor docenten:

  • Training ‘Doe jij het?! Relaties en seksualiteit bespreekbaar maken’  
  • Training ‘Over de Grens’ over seksueel grensoverschrijdend gedrag en sexting.

Voorlichtingen:

  • Voor jongeren in leefgroepen. De voorlichting: 'Seks en Pizza'  draagt bij aan het bespreekbaar maken van seksualiteit in een ongedwongen sfeer. Daarnaast de mogelijkheid om een soa test te doen. 
  • Voor jongeren op niveau 1 en 2 van het MBO. De voorlichting draait om kennismaken met Centrum Seksuele Gezondheid en bespreekbaar maken van seksualiteit. 

Wil je meer informatie over een training of voorlichting? Of heb je interesse? Stuur dan een mail aan: [email protected]

Als professional is het van cruciaal belang dat je openlijk praat met kinderen en jongeren over relaties en seksualiteit. Het bieden van kennis over dit onderwerp en het bevorderen van het vermogen om grenzen aan te geven, zijn essentiële voorwaarden voor een gezonde seksuele ontwikkeling. Met positieve seksuele vorming kunnen we bijdragen aan het creëren van zelfverzekerde, seksueel gezondere en veerkrachtige kinderen en jongeren.

Deze training is speciaal ontworpen voor professionals (PO en VO). Tijdens deze 3 uur durende training leer je als professional op een effectieve en aangename manier aandacht te besteden aan relaties en seksualiteit. Door het delen van waardevolle informatie en het gebruik van interactieve werkvormen hopen de trainers van de GGD Limburg-Noord je op een positieve manier te inspireren om aan de slag te gaan.

De training is bedoeld voor PO en VO en kan op locatie worden verzorgd. Interesse in de training? Neem contact op met [email protected]

In de ontwikkeling van kinderen en jongeren is het normaal dat ze grenzen verkennen en soms overschrijden, zelfs op school. Ze experimenteren, ook op seksueel gebied. Maar wanneer gaat dit experimenteren te ver? Wat is de grens tussen normaal gedrag en grensoverschrijdend gedrag? En hoe kunnen scholen het beste omgaan met incidenten?

Als professional is het cruciaal om adequaat te reageren en indien nodig bij te sturen. De training ‘Over de grens?’ biedt je de nodige kennis en vaardigheden om hiermee om te gaan. In slechts 1,5 uur tijd leer je hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag kunt signaleren, duiden en op de juiste manier kunt aanpakken.

De training is bedoeld voor PO en VO en kan op locatie worden verzorgd. Interesse in de training? Neem contact op met [email protected]