Coronaprik

De coronaprik maakt de afweer tegen het coronavirus sterker. Zo beschermt de coronaprik tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door corona. 

Vaccinatieronde 2024
De vaccinatieronde tegen corona van het najaar van 2024 is afgelopen. Tot en met 6 december was het voor mensen van 60 jaar en ouder, mensen tussen de 18 en 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik ontvangen en zorgmedewerkers mogelijk om de coronaprik te halen. 

Mensen uit de hoog medisch risicogroep kunnen het hele jaar door op advies van de behandelend arts een coronaprik halen. Met een verwijzing van de behandelend arts kunnen zij hiervoor het hele jaar door bij ons terecht. Bel naar 0800 7070 om een afspraak te maken.  

coronaprik GGD

 

Mensen uit de hoog medisch risicogroep kunnen het hele jaar door op advies van de behandelend arts een coronaprik halen. Met een verwijzing van de behandelend arts kunnen zij hiervoor het hele jaar door bij ons terecht.

Er wordt een mRNA-vaccin tegen de omikronvariant JN.1 gegeven. Dit vaccin is aangepast aan de ontwikkeling van het coronavirus. Het afweersysteem is daardoor beter in staat om de coronavariant te herkennen en tegen ernstige ziekte te beschermen.   

Alternatief voor mRNA-vaccin

Voor mensen die om medische redenen geen mRNA-vaccin mogen of willen krijgen, wordt er een eiwitvaccin beschikbaar gesteld. Het beoogde eiwitvaccin van fabrikant HIPRA (Bimervax JN.1) is nog niet door het Europees Medicijn Agentschap (EMA(European Medicines Agency)) goedgekeurd. Goedkeuring is noodzakelijk voordat het vaccin ingezet kan worden. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de EMA hierover gaat beslissen. Houd deze website (Najaarsronde coronaprik | RIVM) in de gaten om te weten wanneer het eiwitvaccin beschikbaar is.

Ga je binnenkort jouw coronavaccinatie halen? Bereid je goed voor en houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is);
  • Neem een geldig identiteitsbewijs mee, zoals een paspoort, ID of rijbewijs;
  • Vul van tevoren een gezondheidsverklaring in en neem deze mee (anders doen we dit tijdens de afspraak);
  • Indien jij (of je kind) bent doorverwezen door een arts, neem de doorverwijzing dan mee naar je afspraak;

     

Heb je een geel vaccinatieboekje?

Dan kun je de GGD vragen om de coronavaccinatie in het gele boekje te registreren. Het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs.

Ben je al gevaccineerd en heb je geen aantekening ontvangen?

Ook dan kun je alsnog een registratie van de coronavaccinatie krijgen in het gele boekje. Je kunt hiervoor terecht op onderstaande locaties. Neem hiervoor je registratiebewijs van de vaccinatie mee en je legitimatiebewijs. Wij tekenen uitsluitend GGD-coronaprikken.

Bekijk je vaccinatiegegevens in MijnRIVM

Ben je geboren in 1992 of later? Dan kun je in MijnRIVM een overzicht zien van coronavaccinaties die jij of je kind hebben gekregen. Hiervoor log je in met DigiD. Kinderen hebben hiervoor een eigen DigiD nodig. Je kunt de gegevens alleen zien als je toestemming hebt gegeven om ze te delen met het RIVM. 

Ga naar MijnRIVM

Ben je vóór 1992 geboren? Dan kun je een vaccinatiebewijs aanvragen via de website van het Rijksvaccinatieprogramma. Ook kun je via MijnRIVM een verzoek indienen in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). 

In het overzicht staan ook vaccinaties die jij of je kind hebben gekregen via het Rijksvaccinatieprogramma. Reizigersvaccinaties of vaccinaties die je voor je werk of opleiding hebt gekregen staan niet in MijnRIVM geregistreerd. Neem voor die vaccinaties contact op met de arts of organisatie die je de vaccinatie(s) heeft gegeven. Heb je een vraag of wil je meer informatie over MijnRIVM? Bekijk dan de veelgestelde vragen op de website van RIVM

Heb je een vraag over je (prik)afspraak bij GGD Limburg-Noord?

Klik hier voor meer informatie over je prik(afspraak)

Wil je meer informatie over corona en/of het coronavirus?

Klik hier voor meer informatie over corona

Bellen kan naar: 0800-7070 (maandag tot en met vrijdag: 09.00 – 17.00 uur).