Gezondheidscheck

In de 3e Klas van het VMBO en 4e Klas van HAVO/VWO nodigen wij leerlingen uit voor een digitale gezondheidscheck. Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst: Gezond leven? Check het even!

  • Voorafgaand aan de gezondheidscheck ontvangen jongeren en ouders thuis informatie. De jongere bepaalt zelf of hij/zij meedoet aan het onderzoek. Ouders en mentor kunnen ook eventuele vragen/zorgen kenbaar maken, maar moeten dit wel eerst bespreken met de jongere.
  • De gezondheidscheck start met een video. Hierin krijg je uitleg hoe het onderzoek werkt. De video bekijk je klassikaal met je mentor.
  • Daarna vul je online een vragenlijst in over verschillende gezondheidsonderwerpen. Denk aan gehoor, gewicht, stemming, alcohol/druggebruik en omgang met anderen. Om in te kunnen loggen ontvang je een persoonlijke inlogcode.
  • Direct na het invullen van de vragenlijst krijg je online informatie en advies, afgestemd op jouw antwoorden. Een samenvatting van de gezondheidscheck is automatisch gekoppeld aan het kinddossier van de GGD.
  • Bij vragen of zorgen die uit de vragenlijst naar voren komen, kan een gesprek volgen met de jeugdverpleegkundige op school. Zo’n gesprek is bedoeld om met je mee te denken, jouw vragen te beantwoorden en advies te geven. Als het nodig is kunnen we verwijzen naar hulp.
  • In de vragenlijst kan je, los van het advies, ook aangeven of je zelf een gesprek wilt.​

Instructievideo

Let op: In de video vertellen we dat we je op onze GGD locatie uitnodigen voor een gesprek. Dit gesprek is tegenwoordig op school zelf

Remote video URL

Vragenlijst Gezondheidscheck 2022 2023