Gezondheidscheck

In leerjaar 2 en 4 nodigen we alle jongeren uit voor een digitale gezondheidscheck. De gezondheidscheck bestaat uit het invullen van de vragenlijst: Gezond leven? Check het even!

  • Voorafgaand aan de gezondheidscheck ontvangen jij en jouw ouder(s)/verzorger(s) thuis informatie.  Jij bepaalt zelf of je meedoet aan de gezondheidscheck. Ouder(s)/ verzorger(s) en mentor/coach kunnen ook eventuele vragen/zorgen kenbaar maken, maar moeten dit wel eerst bespreken met jou.
  • In de uitnodigingsbrief vind je jouw persoonlijke inlogcode en lees je stap voor stap hoe je jouw gezondheidscheck moet invullen. 
  • Je vult een online een vragenlijst in over verschillende gezondheidsonderwerpen. Denk aan gehoor, gewicht, stemming, alcohol/druggebruik en omgang met anderen. 
  • Direct na het invullen van de vragenlijst krijg je online informatie en advies, afgestemd op jouw antwoorden. 
  • Heb je zelf behoefte aan een gesprek na het invullen van de vragenlijst? Dan kun je een persoonlijk gesprek met de jeugdverpleegkundige of jeugdarts aanvragen. Op initiatief van je ouder(s)/verzorger(s), school of onze GGD kan er ook een gesprek plaats vinden. Dit bespreken we dan eerst met jou.  Voor het gesprek wordt je door onze GGD benaderd (telefonisch, SMS, WhatsApp of e-mail).

Instructievideo

Let op: In de video vertellen we dat we je op onze GGD locatie uitnodigen voor een gesprek. Dit gesprek is tegenwoordig op school zelf