Meningokokken vaccinatie

De MenACWY-prik beschermt tegen de meningokokkenziekte. Vanwege de toename van besmettingen door deze ziekte krijgen jongeren sinds 2019 deze prik aangeboden. De prik beschermt jou tegen ernstige gezondheidsklachten die de meningokokkenziekte kan veroorzaken, zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking. Je komt in aanmerking voor de MenACWY-prik in het jaar dat je veertien jaar wordt.

  Vaccinatieronde 2023

  Ben je geboren in 2009 en heb je een uitnodiging ontvangen voor de meningokokkenvaccinatie (MenACWY)? Of kom je nog in aanmerking omdat je deze vaccinatie eerder gemist hebt? Dan kun je dit najaar een uitnodiging van ons verwachten.

  Heb je een uitnodiging ontvangen voor MenACWY én de DTP- en BMR-vaccinaties? Dan kun voor al deze vaccinaties in één keer bij ons terecht. Is jouw kind verhinderd of ziek dan hoef je niet te bellen. Je kind kan dan in het najaar (week 46) komen voor de MenACWY vaccinatie. Houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie.

  Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen twaalf ziekten. Vroeger werden veel kinderen ernstig ziek door deze ziekten. Dankzij de vaccinaties komen deze ziekten in Nederland bijna niet meer voor.

  Bekijk hier het vaccinatieschema waar kinderen in Nederland recht op hebben.

  Heb je een uitnodigingsbrief gekregen zonder toestemmingsformulier aan de achterzijde? Print dan hier jouw toestemmingsverklaring uit en neem deze ingevuld mee naar de vaccinatielocatie.