Meningokokken vaccinatie

De MenACWY-prik beschermt tegen de meningokokkenziekte. Vanwege de toename van besmettingen door deze ziekte krijgen jongeren sinds 2019 deze prik aangeboden. De prik beschermt jou tegen ernstige gezondheidsklachten die de meningokokkenziekte kan veroorzaken, zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking. Je komt in aanmerking voor de MenACWY-prik in het jaar dat je veertien jaar wordt.

  Vaccinatieronde 2022

  Ben je geboren in 2008 en heb je een uitnodiging ontvangen voor de meningokokkenvaccinatie (MenACWY)? Of kom je nog in aanmerking omdat je deze vaccinatie eerder gemist hebt? Dan kun je hieronder op jouw locatie klikken m een afspraak te maken voor deze vaccinatie in week 46 (maandag 14 t/m vrijdag 18 november).

  Heb je een uitnodiging ontvangen voor MenACWY én een DTP/BMR vaccinatie? Maak dan je afspraak via onderstaande locaties en kies voor DTP/BMR. Je ontvangt dan beide vaccinaties.

  Is jouw kind verhinderd of ziek dan hoef je niet te bellen. Je kind kan dan in het voorjaar komen voor de DTP/BMR vaccinaties. Houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie.

  Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen twaalf ziekten. Vroeger werden veel kinderen ernstig ziek door deze ziekten. Dankzij de vaccinaties komen deze ziekten in Nederland bijna niet meer voor.

  Bekijk hier het vaccinatieschema waar kinderen in Nederland recht op hebben.

  Heb je een uitnodigingsbrief gekregen zonder toestemmingsformulier aan de achterzijde? Print dan hier jouw toestemmingsverklaring uit en neem deze ingevuld mee naar de vaccinatielocatie.