GGD
Nieuws
Geplaatst op: 04-05-2021 om 11:20 uur
Laatst gewijzigd op: 03-01-2022 om 16:13 uur

Tuberculosebestrijding tijdens corona

3 januari 2022

Wij zijn genoodzaakt maatregelen te nemen in verband met het coronavirus, om verspreiding te voorkomen. Tegelijkertijd is tuberculose een aandoening die ook tot aanzienlijke ziekte en verspreiding kan leiden. Hierdoor zijn sommige taken tijdelijk gestaakt, maar gaat ander onderzoek en behandeling door om onnodige ziekte en verspreiding te voorkomen. Onderstaande informatie geldt voorlopig.

Wat gaat door?

Alle onderzoeken en behandeling van tuberculose en tuberculose-infecties. 
Screening voor migranten en asielzoekers
Screening nieuwe ziekenhuismedewerkers
De vaccinatie van kinderen die in aanmerking komen voor het BCG-vaccin. 
 Indien van toepassing ontvangt uw kind hiervoor een uitnodiging.

Wat vragen we?

Hebt u klachten als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten en koorts of heeft u een huisgenoot met koorts? Neem dan contact met ons op via 088 – 11 91 716 tussen 08.30 – 12.30 uur, zodat we bij een noodzakelijke afspraak op korte termijn maatregelen kunnen nemen. 
Hebt u vragen of twijfelt u over uw afspraak? Neem dan contact  op.

Wat doen we om verspreiding van COVID-19 te voorkomen?

We houden ons aan  de hygiëne maatregelen, en we vragen iedereen om de handen te  desinfecteren bij binnenkomst en we zorgen we ervoor dat er genoeg ruimte is in de wachtkamer om voldoende afstand te kunnen nemen van anderen.

Screening nieuwe ziekenhuismedewerkers

Onderzoek op tuberculose bij nieuwe medewerkers van ziekenhuizen, die hiervoor in aanmerking komen, is mogelijk. We vragen  medewerkers contact met ons op te nemen om een afspraak in te plannen.

Informatie

Neem bij vragen altijd contact met ons op via mail tbc@vrln.nl of telefonisch tussen 08.30 – 12.30 uur via 088 – 119 17 16

Informatiepagina: een tuberculose onderzoek