DTP en BMR vaccinatie

In het jaar dat kinderen negen worden, komen ze in aanmerking voor DTP- en BMR-vaccinaties. Dit zijn de laatste in de serie tegen de ziektes difterie, tetanus, polio en bof, mazelen en rodehond. Met deze prikken zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten. 

Vaccinatieronde 2024

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni vaccineren wij kinderen tegen DTP- en BMR. Is jouw kind geboren in 2015 of heeft je kind deze vaccinatie eerder gemist, dan kun je hiervoor een uitnodiging ontvangen. 

Wij verzoeken je om op deze datum en het tijdstip uit de uitnodiging te komen. Ben je echt verhinderd? Bel ons dan! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 - 17.00 uur via 088 - 119 15 55.

Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen twaalf ziekten. Vroeger werden veel kinderen ernstig ziek door deze ziekten. Dankzij de vaccinaties komen deze ziekten in Nederland bijna niet meer voor.

Bekijk hier het vaccinatieschema waarop kinderen in Nederland recht hebben.

  • Vaccinatie DTP
  • Vaccinatie BMR

Ik ben de uitnodiging en/of de oproepkaart kwijt, mag ik toch komen? 
Ben je je uitnodiging en/of oproepkaart kwijt, neem dan een geldig legitimatiebewijs mee. 

Ik ben mijn vaccinatiebewijs kwijt
Ben je je vaccinatiebewijs kwijt, dan kunnen de medewerkers op de vaccinatielocatie een tijdelijk vaccinatiebewijs voor je uitschrijven.  

Mijn broertje of zusje heeft ook een uitnodiging gekregen. Mogen wij tegelijkertijd komen? 
Heeft jouw broer of zus ook een uitnodiging gekregen voor de DTP- en BMR-vaccinatie en willen jullie samen naar de afspraak komen? Neem dan telefonisch contact op via 088 - 119 15 55.  

Hoe kan ik doorgeven als ik niet wil dat mijn kind gevaccineerd wordt? 
Indien je bezwaar hebt tegen de vaccinatie kun je dat doorgeven via [email protected]. Bespreek dit met elkaar (ouders/gezaghebbende en kind).  Op het RIVM lees je wie er toestemming dient te geven voor de vaccinatie.   
Mocht je in de toekomst geen uitnodiging meer willen ontvangen, geeft dit dan door aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM): 
Regiokantoor RIVM-DVP Zuid 
Postbus 4151 
5604 ED Eindhoven 
T 088 - 678 89 40 
E [email protected]  

Mijn kind is erg angstig en wil graag op een rustige plek gevaccineerd worden
Op onze locaties kun je, als je erg angstig bent, in een aparte ruimte rustiger gevaccineerd worden. Onze medewerkers nemen de tijd voor je. Wil je je voorbereiden op de vaccinatie? Lees hierover op www.ggdlimburgnoord.nl/tips-om-je-kind-voor-te-bereiden-op-een-vaccinatie. Geef op onze vaccinatielocatie bij de medewerker aan de deur aan dat  je kind angstig is.  

Waarom krijg ik een uitnodiging terwijl ik de prik al heb gehad?  
Mogelijk staat jouw vaccinatie nog niet goed geregistreerd bij het RIVM. Heb je de prik al eens gehaald? Laat dit ons dan weten via [email protected]  of 088 - 119 15 55.