DTP en BMR vaccinatie

In het jaar dat kinderen negen jaar worden, komen ze in aanmerking voor een DTP- en BMR-vaccinatie. Dit is de laatste vaccinatie in de serie tegen de ziektes difterie, tetanus, polio en tegen de ziektes bof, mazelen, rodehond. Met veertien maanden wordt namelijk de eerst DTP- en BMR-vaccinatie gezet. Met deze prikken zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten. 

Vaccinatieronde 2023

Is jouw kind geboren in 2014 en hebben jullie een uitnodiging ontvangen voor de DTP- en BMR-vaccinatie? Of komt jouw kind nog in aanmerking omdat het deze vaccinaties eerder gemist heeft? Dan kun je in week 22/23 een uitnodiging van ons ontvangen.

Heb je een uitnodiging ontvangen voor MenACWY én een DTP/BMR vaccinatie? Dan kun je voor beide prikken tegelijk bij ons terecht.

Is jouw kind verhinderd of ziek dan hoef je niet te bellen. Je kind kan dan in het najaar 2023 komen voor de DTP/BMR vaccinaties. Houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen twaalf ziekten. Vroeger werden veel kinderen ernstig ziek door deze ziekten. Dankzij de vaccinaties komen deze ziekten in Nederland bijna niet meer voor.

Bekijk hier het vaccinatieschema waarop kinderen in Nederland recht hebben.

  • Vaccinatie DTP
  • Vaccinatie  BMR