DTP en BMR vaccinatie

In het jaar dat kinderen negen worden, komen ze in aanmerking voor DTP- en BMR-vaccinaties. Dit zijn de laatste in de serie tegen de ziektes difterie, tetanus, polio en bof, mazelen, rodehond. Met deze prikken zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten. 

Vaccinatieronde 2023

Is jouw kind geboren in 2014 en hebben jullie een uitnodiging ontvangen voor de DTP- en BMR-vaccinaties? Of komt jouw kind nog in aanmerking omdat het deze vaccinaties eerder gemist heeft? Dan kun je dit najaar een uitnodiging van ons verwachten.

Heb je een uitnodiging ontvangen voor MenACWY, DTP- en BMR-vaccinaties? Dan kun voor al deze vaccinaties in één keer bij ons terecht. Is jouw kind verhinderd of ziek dan hoef je niet te bellen. Je kind kan dan in het najaar 2023 (week 46) komen voor de DTP- en BMR-vaccinaties. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen twaalf ziekten. Vroeger werden veel kinderen ernstig ziek door deze ziekten. Dankzij de vaccinaties komen deze ziekten in Nederland bijna niet meer voor.

Bekijk hier het vaccinatieschema waarop kinderen in Nederland recht hebben.

  • Vaccinatie DTP
  • Vaccinatie BMR