HPV-vaccinatie

Jongens én meisjes kunnen zich laten vaccineren tegen HPV. HPV is een afkorting van het humaan papillomavirus. Het is een besmettelijk virus dat zes soorten kanker kan veroorzaken. Gelukkig kun je je beschermen met de HPV-vaccinatie. Alle 10- tot 18- jarige jongens en meisjes (01-01-2004 tot en met 31-12-2013) kunnen zich laten vaccineren tegen HPV. Jongens en meisjes die al ouder zijn, maar nog niet eerder zijn uitgenodigd, krijgen ook de kans om zich te beschermen tegen HPV.

Vaccinatieronde 2023

Wie nodigen wij uit?

  • Meisjes en jongens geboren in 2013, 2011, 2010, 2007 en 2005 ontvangen in 2023 een uitnodiging.
  • Meisjes en jongens geboren tussen 2013 en 2004 zijn ook welkom. Ook als ze geen uitnodiging hebben ontvangen.

Uitnodiging

Heb je een uitnodiging ontvangen voor de HPV-vaccinatie? Je bent dan van harte welkom voor een vaccinatie in week 41 van dit jaar.  Hou onze website in de gaten voor de datums en tijden. 

Heb je geen uitnodiging ontvangen voor de HPV-vaccinatie? En kom je in aanmerking voor een HPV-vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma? Kom dan langs in week 41. 

Ben je ziek of verhinderd? Dan hoef je de afspraak niet af te zeggen of te verplaatsen. Je kan dan in het najaar alsnog de HPV-vaccinatie krijgen. 

Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen twaalf ziekten. Vroeger werden veel kinderen ernstig ziek door deze ziekten. Dankzij de vaccinaties komen deze ziekten in Nederland bijna niet meer voor.

Bekijk hier het vaccinatieschema waarop kinderen in Nederland recht hebben.

  • Vaccinatie HPV

HPV Keuzehulp

Heb je vragen of wil je meer weten over de HPV-vaccinatie? Gebruik dan deze keuzehulp.