Prenataal huisbezoek

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over jouw zwangerschap en de baby kun je stellen aan de verloskundige. Soms heb je andere onderwerpen die je wilt bespreken en die misschien ook nog spelen als de baby er straks is. Onderwerpen waarbij je verloskundige en de kraamzorg niet kunnen helpen.

Bijvoorbeeld over geld, over hoe jij je kind kunt opvoeden of zorgen over ruzie met je partner of familie. Het is fijn als je deze onderwerpen al tijdens de zwangerschap kunt bespreken. De jeugdverpleegkundige van GGD Limburg-Noord helpt aanstaande ouders uit de regio al tijdens de zwangerschap. Zo maken ouders en baby een goede start.

De hulp van de jeugdverpleegkundige noemen we een prenataal huisbezoek. Dit is vrijwillig en gratis. Tijdens het persoonlijke gesprek bij jou thuis kijk je met de jeugdverpleegkundige hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt je vragen en zorgen delen.

De jeugdverpleegkundige luistert naar je, stelt vragen en kan je informatie en adviezen geven. Als er extra hulp nodig is, kan ze jou ook helpen. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat natuurlijk gewoon door. Samen proberen de verloskundige, de kraamzorg en de Jeugdgezondheidszorg jou zo goed mogelijk te steunen.

Ouders uit de regio Noord- en Midden-Limburg die extra steun of hulp kunnen gebruiken ter voorbereiding op het ouderschap en de komst van hun baby.

Jouw huisarts, verloskundige of gynaecoloog kan jou aanmelden voor een prenataal huisbezoek. Je kunt ook jezelf aanmelden. Vind je het prettig om de aanmelding met iemand samen te doen? Vraag hen dan om je te helpen. Als je aanmelding via een verwijzer is verlopen, laat de jeugdverpleegkundige hem/haar weten of de prenatale huisbezoeken hebben plaatsgevonden.

Ga hier naar het aanmeldformulier voor Prenatale Zorg

blote buik zwangere dame met knuffel